Bamble kikelige fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Camp Birtedalen 2015

camp birtedalen 2015 (18)n turgjengen.jpg

 Fredag 14. august viste værgudene seg fra sin beste side. Solen skinte og alt var bare idyll da 16 ungdommer og fem ledere ankom Nils Lyngroths  flotte hytte i Birtedalen.  Turen skulle egentlig ha  gått til Brokke og Lågeroni litt sør for Håhelleren, men YR.no sine meldinger om store nedbørsmengder lørdag og søndag førte til endringer i planene.  Ei hytte gir oss mulighet til å tørke klær og kropper etter endt tur.

Turen ble annerledes enn planlagt, men likevel  en  kjempefin opplevelse med positive ungdommer og dyktige ledere.

camp birtedalen 2015 (17) blid gjeng på tur.jpg

Fredagen dro alle på en nydelig gå tur på fjellet over kviptgården.  Her ledet ungdommen an i et gått tempo.  Etter turen lærte Ingrid B. Landa oss å lage pizza på stormkjøkken.  Det ble en velsmakende opplevelse for de aller fleste. Noen bunner ble nok litt mørkere enn andre, men ned gikk det.  Et kveldsbad ble det også tid til før kveldssamling og hyttekos.  Det var noen som heller ville ligge i telt enn i hytte, mens andre av oss andre valgte komfort  frem vilmarksliv.

camp birtedalen 2015 (19) pust i bakken 1.jpgcamp birtedalen 2015 (20) pust i bakken 2.jpg  
camp birtedalen 2015 (38)  vi lager pizz på stormkjøkken.jpgcamp birtedalen 2015 (36) pizzabunnen snus.jpg  
camp birtedalen 2015 (42) bålkos.jpgcamp birtedalen 2015 (45) kveldsbad.jpg

 

camp birtedalen 2015 (50) hyttekos.jpgcamp birtedalen 2015 (51) hyttekos 2.jpg  

Lørdagen opprant med bud om mørkere vær. Likevel  holdt meldingen fra Yr.no ord.  Regnværet startet ikke før mot kveldingen her i Birtedalen og det  gjorde at vi holdt oss tørre hele dagen på tur. Ja, alle var ikke helt tørre, for et par kanovelt førte til at noen ble mer bløte en godt var. Men humøret var likevel på topp.  Det ble en del gåing og kanopadling , men også mye fisking for de som ville det. Fisken bet villig og det ble  mange fisk. Noen av de var også fine på rundt 400 gram. Da vi kom hjem etter turen og fikk tørket oss litt, så hadde lederne rigget opp presenning  og bålpanne. Her serverte de en deilig wok som falt i smak hos noen og enhver. Når hytteeieren selv spanderer vafler og is senere på kvelden ble  det i overkant bekvemt til en friluftsleir å være,  men vi satte stor pris på det. På samlingen tok undertegnede for seg hvordan Jesus  møtte med ulike mennesker slik hver enkelt trengte det. 

camp birtedalen 2015 (7) padletur.jpgcamp birtedalen 2015 (1) fisken stekes.jpgcamp birtedalen 2015 (2)ut på tur aldri sur.jpg
camp birtedalen 2015 (68)stolt fisker.jpgcamp birtedalen 2015 (61) vann i støvlene.jpg
camp birtedalen 2015 (81)frokost.jpgcamp birtedalen 2015 (4) wokking ble  populært.jpg

Det ble en annerledes leir enn først tenkt, men det ble en utrolig fin tur med flotte ungdommer. 

Neste år satser vi likevel igjen på bedre vær og tur til Brokke.         

camp birtedalen 2015 (54)samlingstund.jpg  mvh en fornøyd tursjef Øystein Vaaje